Ingmar Bergman är död

Ingmar Bergman är död, jag har ingen som helst relation till Ingmar eller hans filmer. Jag vet bara att de spelas schack mot döden i Det sjunde inseglet. Ska jag vara ärlig så trodde jag att Ingmar dog för jätte längesen. Tydligen inte. Däremot var jag i lördags på ett museeum i Stöde (Jag vet att det är chockerande, men det finns faktiskt ett museum där) och där fanns den liten utställning om Ingrid Bergman, som inte har någon som helst koppling till Ingmar Bergman. Det är irriterande att de heter nästan samma sak., allt ät irriterande idag . hej då .  

Om duvor

Hej världen, jag ä en fruktansvärt dålig bloggare eller hur ?  Jag menar jag modebloggar inte ens! Hur kan jag leva med mig själv?

Jag sitter här och vänar på min far, som tydligen glömt bort mig. Emils ryggsäck sitter bredvid mig.

Om duvor
"Titta på dem!  Titta bara! Jagmenar de måste ju få hjärnskakning av att gå!" 

 

Here comes the camera, do you look as good as your sister?

If you have to hide away, step a side cause here I am.
I'm the one, the perfect too, way to wonderful for you.

Jag kom och tänka på en sak, nämligen all de ord som jag och Frida har sagt till varandra genom åren, många av dem har nämligen inte nått fram. Det är nämligen så här att när man åker längskidåkning och kör distans så är det precis så jobbigt att man orkar prata med varandra. Problemet är bara det att man ligger precis efter varandra i spåret och inte egentligen hör vad den framför eller bakom säger.
Konversationerna kan gå ungefär så här:

"Men sa han så?"
"Ja alltså i morgon"
"I morgon?"
"mm, men vi hinner nog inte"
"nej, kanske inte"
"Nej, men vad skulle du ha gjort om han sa så till dig"
"Samma som du antar jag"
"Men vad skulle du säga?"
"Nej"
"Men ja det förstås?"
"mm precis"
"fast ändå inte?"
"Jobbar du med klinte!?"
"va?"
"Jobbar du med klinte!?"
"VA!?"
"JOBBAR DU MED KLINTE!?"
"haha näe, men jag skulle inte säga så till honom heller"
"hmm Säga vaddå?"
"det jag sa"
"hm, jaha det"

Det blir väldigt förvirrande konversationer, man hör lite då och då och resten gissar man.och ingen orkar bry sig om att fråga igen.  om ingenting väldigt viktigt kommer upp dvs, då förstår båda att ingen av oss egentligen vet vad vi pratar om.

tänk så mycket jag hade vetat .


Välkomna till paradiset

Jag har fått klagomål, folk har alltså KLAGAT på mig.  Så nu har jag tvingats till att skriva det här inlägget, därför tar jag inget ansvar -what so ever- för dess innehåll.

Jag har den senaste veckan befunnit mig i stugan, och så att säga vilat upp mig. Jag behöver nämligen mycket vila, eftersom jag, ehum, är trött.

"Hur kan det ligga fem handdukar på mitt rum som!?" utbrast torsten och avbröt mig i mitt skrivande.

Jag har precis rensat gamla datorn, eftersom det nu har gått ett halv år sedan vi köpte ny, det gäller att inte överanstränga sig och göra För mycket på en gång, det är liksom bättre att låta saker ta sin tid. Det är det jag alltid har sagt,

"Vad tragisk" utropar någon nerne i köket
"Vad då?"
"Det finns inga tomater.                suck, det ska alltid finnas tomater"

Min pappa tycker om tomater, väldigt mycket. 
 

Jag var precis nere och åt, då såg jag någonting
Det ligger en död jättefluga på våran soffa,
den bara ligger där med benen i vädret och är död.
Det är brutalt.

Elsa har fått ungar nu, fem stycken, de är väldigt fula. Fast jag antar att de blir fina sen det brukar vara så i alla fal, men än så länge ser de ut som råttor .  En av dem ser ut som Mysjkin - må han leva i all evinerlighet och lysa upp vår mörka värld - jag vill döpa honom till Jesus. Men alla exakt ALLLA motarbetar mig i den frågan. Men han passar ju så bra i Jesus! Pappa säger att det är provocerande, hur tänker han då?


hm, hm ,hm

Axel säger att han kräver ett helt inlägg om bara honom, det kan han se sig i stjärnorna efter.

hm, hm, hm


Senaste nytt i msn världen

 BUT I*M THE KING OF THE WORLD SO

OHH MY GOD ! can you make me the queen?

YES LET'S GET MARRIED

OK wheres the priest?

I'm afraid she's dead

OH NO !

did you kill her because you dont belive in god? !

No, she had a bad haircut, I couldn't stand it !

OMG how awful !

She deserved it

yeah i bet she did !

I hate bad haircuts!

That makes us two

Okey

So how to get married whitout a priest?

I dont know , maybe there's someone left in Las vegas ?

Posssible 

yeah i think so

hmm, worth a try

Well should we go to las vegas and find out?

Yes, hm, but not right now, cause i have to watch my flowers grow first

Okey , yeah thats a smart idea , You dont want to miss that , becuase its really interesting .

Ah, ännu en givande konversation avsluatd

Saker som msn har lärt mig idag
dksknr ngn..    betyder     att jag o min pojkvän inte kommer träffas på en tid (vet inte hur länge det blir) o jag har inget annat för mej om dagarna.. men imorn så ska vi bortöver mot stan o handla lite .. och jag ska in på secondhand



Det är lärorikt det där internet, tänk om jag gått miste om den kunskapen.

Jag ber om ursäkt för vad som sstår där uppe Axel, naturligtvis ska du få ett blogg inlägg. Tiden är bara inte mogen än.

Åsas dag:
06 00 Jag vaknar av att korna råmar i 110 decibel samtidigt som fåren försöker överrrösta dem. Jag går till fönstret och upptäcker att det är en väldigt massa tranor ute på ängen. De skriker de med. Fuck. (Så här i efterhand har jag tvingats till att inse att det förmodligen var min hjärna som spelade mig ett sömnigt spratt, det är nämligen bara två tranor på vår ängen. Men i morse var de flera hundra, jag lovar! hm?)
10:30 Jag går upp och gör absolut ingenting fören kl 14:00 då jag sticker ut och cyklar med min rödhåriga syster.
16:30 är jag hemma igen och börjar det mödosamma jobbet med att flytta min säng från ett rumtill ett annat. Torsten har hittat på en massa undanflykter och vägrar hjälpa mig. Det ser hopplöst ut, men återigen uppenbarar sig syster rödtott och med gemensama kraftansträngningar klarar vi kraftprovet.
Det var allt. Adjö





Men jag måste gå nu.
Det är inte lätt att vara perfekt.
 


Flicka i bur

Det var en gång en flicka, hon bodde i en bur.
Hennes mor trodde hon var en fågel, men ingen visste hur.
Hon sjöng så vackra sånger, de flesta om ensamhet. 
och om den lilla syster som förlorats i dumdristighet.

Hon levde utav vatten och solrosfrön i bland.
I burens tak fanns en spegel, i botten bara sand.
Hon var så tunn, så tunn och nästan aldrig glad.
Hon drömde om sin frihet och om saftiga maskrosblad.
Flickan dog en dag i maj och begravdes med en gång 
ensam, tunn och sliten  i en skokartong,

Black sheep

image12

 A  black sheep. Look at him and hear his unspoken words.  We're all so different, yet so the same.

Promenad i regnvädret

                          image10



Idag har det regnat hela dagen, därför tog jag och min syster en promenad iklädda äkta regnklädsel. Rain drops keep falling on my head, but that doesn't mean my eyes will soon be turning red. Jag älskar sommarregn. Och sommarnätter, sommarn kan vara så fruktansvärt varm ibland, men när det regnar då är det alldeles lagom :)

                           image9

Förlåt

Jag ber så fruktansvärt ofantligt mycket om ursäkt för att jag förvägrat er möjligheten att läsa min blogg de senaste veckorna. Anledningarna har varit många och bara ett få tal kommer att nämnas i kväll.

Andelning nummer ett
Jag har jobbat, vilket har tröttat ut mig så pass mycket att jag absolut inte orkat bråka med min stora broder om att få datorn när det passar MIG och inte när det passar honom.

Anledning nummer två
Jag har blivit anfallen av en gigantisk jättemås Tja, kanske var det inte riktigt så att den anföll mig personligen utan man kan snarare säga att den anföll min LIMPA!  Det var förfärligt! Tillräckligt förfärligt för att jag någon gång i mitt liv kommer att bli tvungen att prata ut om det. Jag kanske även kommer att behöva försättas i hypnos, det är helt enkelt förfärligt. Vill ni höra sagan om Jättemåsen som en vacker juninatt anföll en försvarslös Limpa? Jag tänkte väl det. Hääääär kommer den!

Vill ni höra sagan om Jättemåsen som en vacker juninatt anföll en försvarslös Limpa

Denna saga börjar en helt vanlig dag, det är midsommarafton och fyra ungdomar befinner sig på en ica affär belägen i Söråker. Varför de egentligen befinner sig där  är det ingen som vet men det har ryktats om att det hade att göra med ett hemligstämplat dockument. Vad vi dock helt säkert vet är att de lämnade affären i sällskap med bland annat en Limpa och en påse små delikatess köttbullar. Nu när detta är införskaffat far ungdomarna vidare till en hamn, en hamn som för övrigt är belägen i Fagervik. Där träffar de en ung kvinna/gammal flicka eller helt enkelt flicka i övre tonåren. Hon kör, efter vissa båtmotorsproblem ut dem till en ö. Där träffar de fler människor i övre tonåren och tillsammans med dessa spenderar de kvällen. Timmarna går och någponstanns kring tre tiden bestämmer man sig för att gå till sängs. Kanske tänkte man då på uttrycket "det är en dag i morgon också" eller möjligtvis på "morgonstund har guld i mun." Detta är dock bara spekulationer, vad dessa unga människor egentligen tänkte på är det ingen som vet. I alla fall precis innan alla somnar/inte somna efter som underlaget är jättehårt säger någon "Någon kanske borde kolla maten" Alla mummlar instämmande och somnar/inte somnar. Nästa morgon kliver de stackars ovetande barnen i övre tonåren upp och får se en platspåse ligga och skvalpa i strandkanten. Någon säger "Var inte er limpa från bagarmästarn?" De fyra ungdomarna tittar på varandra och så brister de ut i en kollektiv suck. "FRUKOSTEN!" En stunds muttranden följer sedan säger någon. "Det var en jävla tur att du skulle ha de där köttbullarna Torsten!"
Det blev köttbullar till frukost.

We've got no bread, baby
We've got no bread baby
We've gotta eat meat balls
 
(It takes two baby)

Fler anledningar kommer att publiceras vid ett senare tillfälle .
Adjö

RSS 2.0