Bilbingo

Jag har varit på bilbingo idag. Det tål kanske att upprepas och förtydligas. BILbingo. Vanlig bingo, i bil. Pensionärssport. Inte hårdrock men ni vet... Nå Sandra, Robin och Martin är redan veteraner så jag tänkte att det väl inte kunde skada att testa. De har hela tiden ömt talat om denna "sport" sagt saker som att det är roligt och mysigt.

Lite konstigt då att de inledde första minutrarna med orden "Så nu är vi här, bilbingo, va fan då för? Det är varken roligt eller mysigt. Åsa bered dig på 2,5 timmars tristess"

Nå det var inte farligt. Och bättre blev det. För gissa vem som till allas förtret kammade hem 500 kr. Aha, jag är född bingospelare! Nu ska jag ta över världen! Mohaha


Och hittar någon vänlig själ ett döskallehalsband i folketspark eller möjligen på navet belönar jag denne mec vad som helst

man vet inte

"...Men jag hade lust"
"Varför gjorde du det inte?"
"Jag vet inte"


Och det är väl så det brukar vara. Man vet inte helt enkelt inte


jag äter inte skorpor

Jag äter egentligen inte skorpor. Anledningen till att jag just nu äter en är att den bara låg där i köket och ville bli äten.
Jag äter sådant som kräver att ätas. Punk.

Jag dricker mjölk till

Utviket i ST

Jag måste få kommentera mitt utvik i ST också. Ni vet det var jag som gömde mig bakom det breda leendet och de buskiga ögonbrynen på sidan 11 i gårdagens tidning. En liten kommentar på det;

Lillebror: Men mamma, varför visar du mig det här?
Mamma: Det handlar om Åsas utlandsjobb ju.
Lillebror: Men det där är ju inte Åsa!

Jag ska inte prata om hur jag tycker mig se ut på bilden, för då får jag bara mothugg, uppenbarligen är det svårare än man tror att se sig själv upptryckt på en tidningssida. Och det var ju just det. ST har lite spännande syn på det här med layout. "Låt oss välja en bild där den ene ler lika stort som månen och den andre ser ut som om han helst inte vill vara med alls, låt den sedan dölja att vi egentligen inte har så mycket att skriva i själva artikeln. Jag tänker bild 90 % textmassa 10%!" 

Och inledningen "Spännande och lite oroligt tycker Åsa Kempe och Simon Andersson att hösten blir när de ska ut på volontärtjänst."  Hur mycket av en korrekt mening är det? 

Kort och gott var artikeln, som den okrönte konungen av formuleringar Simon så vackert uttryckte det, som att läsa en sten. 

Fantastiskt !
 

Tiffany & Cynthia live from Söråker!

Plötsligt händer det, precis som i TV reklamen, man tar tag i sitt liv, man städar garderoben. Man kan inte kontrollera sig själv, man går in i en kris. Man blir Tiffany och Cynthia, nittiotalets popprinsessor och sen är man fast




Låt mig presentera oss. Tiffany och Cynthia är två Tysk/amerikanska tonårsidoler direkt från 90-talet. De var i Söråker för att spela in en odödlig video. Så här såg det ut!




Det är sådana här dagar man önskar att man hade en studio hemma på gården.. Kände mig fantastisk som Tiffany och det var inte med lite sorg i hjärtat som jag torkade bort den rosa glitterögonskuggan, mascaran och Body shimmret, drog av mig de tajta ljusa jeansen, det babyrosa urringade linnet och de vita plastiga klackskorna. För att inte tala om smärtan jag kände då jag drog ur de stora rosa plastörhängerna ur öronen.

Det bästa med denna solskenshistoria - vars moralkaka är att man aldrig blir för stor för utklädningskläder - är ändå att allt kläder och smink på riktigt fanns i syster Jörgens och min garderob. Är det inte fantastiskt?

Körkortsteori

Fråga, Varför kör en del trots att de är påverkade av alkohol?

A.  De tar för lätt på riskerna i trafiken
B.  De har fått bättre reaktionsförmåga
C.  Deras omdömesförmåga har ökat


En mycket klurig fråga ! Själv vet jag inte alls, men det torde ju vara troligt att de fått bättre omdömesförmåga?

Axelvaddar

Varför äger du inte en T-shirt med axelvaddar för!? Ja, det tål att funderas på eller hur?

Nu ska jag sova ty regnet smattrar på taket utanför mitt öppna fönster

På "toppen"



Men hej Åsa ,Amelie, John och Viktoria, varför så glada? Är det möjligtvis så att ni just bestigit ett Färöiskt berg, eller? :)

Runt jorden flera varv, på cykel!

Igår köpte jag en världskarta. Så idag är jag lycklig. Jag har alltid velat ha en världskarta så att jag kan sätta nålar på alla de ställen jag varit. Pappa skrockade lite (höhö) då hade det ju räckt med en Europa-karta. Well fuck him

Snart har jag rest jorden runt flera varv, på cykel. Minst. Kartan sitter nu ovanför min säng och väntar på att få bli nålad. Det är en budgetkarta och den sitter snett men jag är nöjd.

Nu ska jag gå och klippa av en långklänning så att det blir en kortklänning och sen ha på mig den så att den kan genera mina vänner med sin gulhet.

Tack

Kvällstrött

Känner du mig så är jag nog den mest kvällströtta tjej du känner. Känner du mig inte så är jag bara en random brud som knappt kan hålla ögonen öppna och klockan har inte ens slagit tolv. Är jag patetisk eller vad, har jag ens rätt att kalla mig tonåring. Nej.

I dag har ovanligt många insikter landat någonstans inne i mig,
i hjärtat möjligtvis.

En av dessa insikter är rätt obehaglig, någon som borde vara för patetisk för att lura mig har lurat mig under en lång tid och han har tillåtits lura mig bara för att hans patetiska jag inte verkade ett dugg skrämmande. Detta gör mig egentligen ingenting då lögnen varit tämligen oskyldig men ändå. Livet det är som besynnerligt det.

En annan av dessa insikter är den att jag är långsynt utan att vilja vara det .

En tredje är att jag utan min egen tillåtelse och medvetna vetskap startat en rosettsamling på mitt skrivbord. I nuläget har jag nio rosetter, bidrag till samligen mottages dock tacksamt.

God natt nu käre läsare och dröm söta drömmar om alla de skatungar som befolkar vår vackra värld denna årstid.

Själv ska jag strax sova med min gosiga man Mysjkin, rysk maffiaboss och Norsk skogskatt

Nausicaä från Vindarnas dal

 Hayao Miyazaki är ett geni



Se den, den är vacker

Freundschaft

Ville skriva någonting vackert om vänskap här .. men jag lyckades inte vränga orden åt rätt håll 




Havet

Där finns ett hav, stilla och lugnt, gråblått och disigt. Vackert men tomt.

Dött som en ruttnande fågel på ensam och stenig strand.

Och mitt ute på det finns inte en chans att nå land.

 I det finns det öar av kärlek och tro. Men inte nån eka och du kan inte ro.


Där finns träd vävda av viskningar sagda i natten, och stenar som glimmar av de vackraste skratten.

Där finns kärlek och kyssar och all fantasi. Men inte en endaste uns av magi.

Man kan komma till öarna om man kryssar med båt, men bara om det stormar och är riktigt svårt.



Vad finns där nere egentligen?


Snart i en tidning nära dig

Tidningsintervjun ja. Obehaglig upplevelse. Fotografens kamera kostade 60 000 och den var upprepade gånger alldeles för nära mitt ansikte. Så bli inte förvånade om en bild som kanske inte visar upp min bästa sida snart dyker upp i en tidning nära dig.

Körkortsteori med blondiner

Det här med körkortsteori alltså. Tror att man bli knasig av det. Se nedanstående fråga bara.

Vilket är rätt när du passerar en järnvägskorsning utan bommar?
Alterntiv A

Jag ska köra på hög växel
Alternativ B
Jag ska köra med hög hastighet före korsningen för att inte få motorstopp på spåret
Alternativ C
Jag måste övertyga mig om att inget tåg kommer
Alternativ D
Jag får inte köra om något fordon

I århundraden har jag varit förbannad på den. I alla tider har nämligen Checkers hävdad att alternativ C är rätt svar. Jag måste alltså övertyga mig om att det inte kommer något tåg.  Alltså ska jag sitta där i bilen och intala mig själv att : Det kommer inget tåg, det kommer inget tåg, det kommer inget tåg, det kommer inget tåg... Hur trafiksäkert låter det? 

Sen kom jag naturligtvis på att övertygad mig om också kan betyda att man faktiskt kollar extra noga så att det inte kommer något tåg.

Sanningen

Nu ska ni få höra hela sanningen till varför jag sitter här.

Går jag ner måste jag börja med projekt städa huset
Jag har såklart ett alternativ. Laga mat.


I morgon ska tidningen intervjua mig. Kommer inte riktigt ihåg varför men förmodligen är det för att jag är så sjukligt snygg, alldeles lagom tjock och helt fantastisk. Kan vara någonting sådant i alla fall. Kan också vara av någon helt annan anledning. Det är bara det att jag inte kommer ihåg den just nu.
Dagens önskan - Bli bjuden på kafferep

Blöt, faktiskt

Mitt hår är så blött att det droppar från det. Vet inte hur det gick till.. Kan ha varit den timmeslånga promenaden i spöregnet.. Men jag är inte riktigt säker.

Syndafloden

Det här med syndafloden..

Jag kan inte hjälpa att jag undrar, Vad hade djuren gjort för fel?
:(

D'artagnan

Plötsligt händer det. Man hittar sina drömmars man, en som kan fäktas, en med långt hår och spännande personligen. D'artagnan . Det finns inga sådana män i vår tid. Det är en fruktansvärd sak att upptäcka.

Jag är förälskad



Jag menar, titta på honom!


De säger så

De säger att jag har känslorna på utsidan. Ser det inte som nåt stort problem, bättre än att ha känslorna på insidan i alla fall. Jag menar . det måste vara fruktansvärt jobbigt..




Ta av dig byxorna, gå ut i regnet, dansa!

Den fantastiska dagen av C.S Lewis

Problemet med sådana här fantastiska dagar är att man får dålig samvete av att ens tänka på att gå in :(

Fan

Alltså av alla dåliga idéer ..


av alla obekvämligheter.


Är det rättvist? Ja, jag bara frågar


Flygbiljett bokad

Idag bokades min flygbiljett. 1 Oktober avgår flyget kl15:55  från Arlanda och landar ett antal timmar senare på Stuttgarts flyplats.

Idag fick jag också reda på att jag ska få en rumskamrat där nere, Orelise från Argentina .

Allt känns på gränsen till fantastiskt :)


Dagens outfit

Dagens outfit (obs den bildlösa versionen):
 
Ett styke minishorts i blå färg köpta på H&M för en spottstyver och mindre ändå.
Ett stycke T-shirt från H&M:s pojkavdelning, grå med häftiga döskallar och gultext.
Ett stycke svarta underbyxor av okänt märke
Ett stycke gul BH av dålig kvalitét

Assocearer:

Ett stycke inträdesband till Sweden Rockfestival 2009

Åska i Ulaanbaatar idag



En värld på sned


Mitt beslut att göra verklighet av mitt mångåriga hot och  fly landet : Sanningen är den att jag kommer sakna min nuvarande plats på jorden rätt så oerhört. Men alla måste väl växa upp någon gång antar jag. Så varför inte göra det ordentligt? Och allvarligen, just nu skulle jag inte överleva en sekund till i skolan..än mindre göra ingenting. Världen kallar och det med bestämda rop och ivriga lockelser. Så är det bara.


Mongolian update

Dagens väderförhållanden i Mongoliets huvudstad UlaanBaatar är :

14 plusgrader och vindstilla

Mvh Leif J Nielsen

Tävlingen; Operation förvirra Åsa; har startat utan vare sig min vetskap eller mitt godkännande.

Må bäste man vinna ! deklarerar ändock tävlingsledare Leif J. Nielsen





Entschuldigung!

Jag har en bestämd kännsla av att jag gjort någonting dumt.

När jag satt fingret på vad det är så ska jag försöka bättra mig.

:(

Färöarna II

Apropå Färöarna

Martin säger:

ngt ställe som du skulle kunna tänka dig att bo i?

Åsa säger:

Nja du vet.. det var ju rätt ensligt. Och rätt så dåligt väder. Men sjukt vacker och så bor det ju Lunnefåglar där.. så tja Kanske . Ska vi flytta dit? :)

Martin säger:

okej :D

jaa vi struntar i allt om högskola å allt å emigrerar till färöarna :)

Åsa säger:

Kan bli bra det :) 

Vi kan köpa oss några får att ta med också

Martin säger:

ja då har vi ju kläder och så

sen kan vi ju ta med robin som husdjur

eller som bitch :)  

Åsa säger:

Vi kan ha honom som både husdjur och bitch :)

Martin säger:

ja han är ju flexibel :)

Åsa säger:

Det är det som är så bra med honom !

Martin säger:
Jaa


Låt oss nu leka leken, hitta Lunnefågeln ! ( Valfritt pris kan uthämtas av vinnaren när helst denne vill) De jäkla fåglarna vägrade sitta still närmare än 100 meter ifrån mig :(


Färöarna

Kära dagbok*


Jag är hemma från Färöarna. Där har jag bland annat fått bränna alla mina synder och sett Lunnefåglar. På lägret målade jag också en tavla och skrev ett brev till Gud.

Dear God

Please forgive me for not believing in you and for not letting your light in to my soul. But, Lord, I've seen some Puffins so I'm happy even without your love. Thank's for Puffins !


Är de inte för vackra dessa Lunnefåglar? Den här hittade jag och Viktoria på en strand(?) och han ställde mer än villigt upp som modell.

* Märk väl att detta, trots den lömska texten, inte är en dagbok i ordets rätta bemärkelse.

Flertalet bett på min kropp

Någon bet mig förresten i natt. Berg tror att det var en man, jag tror att det var en mygga. Bäst att stanna upp denna natten för att se om han återvänder till brottsplatsen så att vi får se vem som har rätt.

Harmoni

Hey, du där, se hit!

du kärleken, sötnosen, vännen

vänd dig om, titta på mig

och raring ingen osanning nu när jag frågar

Hörru sötis, snälla vänta då.

Så ja, älsklingen se nu på mig nu

och tala genast om

VARFÖR I HELVETE DU INTE RINGDE IGÅR?


Hästen är död

Ibland när min syster är ute om natten så känner jag att jag som en sann storasyster blir lite orolig, då är det bra att mobiltelefoner finns.

Åsa:
Du lever va? :) Jag går och lägger mig nu, lova att du inte dör på vägen hem :(

Inga:
Jag lever i allra högsta grad och jag har sett en liten grävling!

Åsa:
Haha, du är hemma! Jag hörde :)

Inga: Jag är i hallen!

Åsa:
Häftigt herrn, ni är verkligen stark!

Inga:
:') Sömnig?

Åsa:
Jadå mycket. Vad värmer du i mikron? :)

Inga:
Mjölk förstås. Jag och hästen tar en nattmacka :)

Åsa:
Hästen är död :(


Och hästen, den mekaniska hästen, var verkligen död :(

Packat och klart

Känner för att klaga, på mig själv och på alla andra.

Men jag har haft en riktigt mysig dag på stranden så jag kanske inte ska det ändå.

Kanske ska börja tänka på att packa inför lördag också...

Va fan packar man till Färöarna?



Packlista:

Uppvridbar mekanisk kanin
chocklad
Konst
Bok om konsthistoria
Bok "Herr Bom och sillen"

Ljusslinga

My little Ponny -häst

Solglasögon ( det är ju endå ett tropisk klimat med en medeltemperatur på ca 8 grader året om)

Tandpetare

Signerad Dio-affisch


Sådär ja; I'm done


Varför ser inte min blogg ut såhär? :/

Hej alla underbara gullungar till läsare, hoppas att ni har det superskönt i sommarvärmen, det har jag, mina märkeskläder och mitt perfekta yttre i alla fall :)  Lägger upp en bild på hur det ser ut sen! *Lovar* Nej, nu måste jag bära runt lite på min supersöta knähund. Han får ju inte smutsa ned sina snygga kläder. haha. Ska nog träffa brudarna ikväll också, och smutta lite vin. Härligt i sommarvärmen. Uppdaterar om kvällen senare !

Pöss

Ulaanbaatar

Jag har enormt många läsare per timme och dag ska ni veta. Enormt .

Nå, 32 grader och vindstilla i Ulaanbaatar för tillfället.


Panik



Vi slänger in ännu ett till innan vi i panik cyklar mot statoil.


Det börjar kännas kul med gatufest faktiskt :)

Förbannad

Såg att det var länge sedan jag uppdaterade nu, blev lite FÖRBANNAD på det och bestämde mig för att genast skriva ett nytt genast. (Upprepningen av ordet genast berodde på solsting)

I det ska jag sammanfatta min Stockholms helg:

Tidig morgon, buss, stockholm, värmebölja, värme död, shopping, fotboll, insomning, promenad, panik, löpning, TV, huvudvärk, matförgitning, spya, krampa, sova.

Frukost, shopping, grönan, panik, avgrundsvrål, skratt, hem sova.

Frukost, drottninggatan, bastubuss, hemma



I ett hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut

Nejmen hallå i stugan !

Det är sannerligen sommar nu och ja klagar inte. (utom på den olidliga värmen och myggorna) Idag var det så smärtsamt varmt att jag tvingades gå ned till stranden och bada :) Så kom Lars också på en häftig motorcykel och gav mig en för tidig studentpresent :) Choklad och en live DVD med heaven and hell, naturligtvis skulle jag vilja säga att jag älskar Lars för detta men det skulle ju kunna misstolkas så jag nöjer mig med att faktiskt bara påpeka att det är en live DVD med heaven and hell. Och att jag kan ta med den till Tyskland :)

Snart ska jag bege mig till den stora staden Sundsvall för att sjunga lite och planera lite inte för resan till Färöarna på lördag. Jaså, ni hade missat det? Nå, så är det iallafall, jag ska ha en teater-workshop tror jag men något mer specifierat vet varken jag eller någon annan. Det ska bli intressant om inte annat.

Sen blir det lite gatufest faktiskt, nu när det är gratis och allt. Troligen en lugn och tidig kväll dock. Pengarna är lite slut efter stockholm och nattbussar behagar inte gå på onsdagar.


RSS 2.0