Stackars Herr Geografilärare

Idag satsade Sandra och jag stenhårt på att försöka sänka vårt geografi betyg. (Vilket så här i efterhand kanske inte var så smart, jag vet inte?) Geografiläraren gav oss en värdelös diagramuppgift med medeltemperatur och nederbörd på diverse platser. Platserna skulle vi leta reda på själva med hjälpa av en kartbok och kordianter. So far so good.


Nu var det bara så att Sandra och jag inte var på vårt allra seriösaste humör. Nej vi gjorde liksom uppgiften på en höft sådär. En kordinat som skulle ligga på 2000 meters höjd kallade vi exempelvis för München. Inget fel med det egentligen, vi påpekade nämligen för oss själva att vi naturligtvis bodde på ett berg i närheten av München. So far so good.


Sen utan att vi egentligen hann reagera lånade Herr Geografilärare vår uppgift för att lite snabbt skriva av våra orter. Vad han nu fick det ifrån är svårt att säga, kanske såg vi pålitliga ut ?

Så Herr Geografilärare lämnar tillbaka pappret och en stund senare går han igenom frågorna. Det går bra till en början. Tills det att han kommer till München närmare bestämt. Då är det nämligen en bunt näsvisa elever som påpekar att München inte ligger 2000 menter över havet. Efter en stunds övertalning ändrar han uppfattning. (Det är egentligen ganska synd om honm då han inte kan veta om Sandras och mitt lilla berg)

Katastrofen kommer när han kommer till platsen vi valt att kalla Milano, vilket vi räknade ut lite ungefärligt sådär.
Några näsvisa elever påpekar att de minsan hade fått det till Bern. "Aha jaha" säger Herr Geografilärare generat. "Jamen det ligger ju i alla fall här någonstans" Han pekar med sin pekpinne på Europas mitt och fortsätter katastrofalt "I Österrike va?" 

De näsvisa  påpekar snällt att Bern är huvudstad i Schweiz och i fortsättningen använder han inte våra svar mer.

Vi avslöjade honom, han kan ingenting om Geografi. Stackars lilla karl.

Kommentarer
Postat av: sändry

hihi :D

2008-01-20 @ 14:24:21
URL: http://svb.blogg.se

Kommentera genast!:

Namn:
Ge alla mina tillgångar till Åsa?

Tandbortstfärg: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0