Nytt lagförslag

Jag hörde om ett nytt lagförslag på radion häromdan, nu ska det tydligen rubriceras som våldtäkt om man har sex med någon som uttryckligen säger Nej*. Det här var tydligen då inte en lag innan. I alla fall nu måste alltså båda parter uttryckligen säga Ja. Vilket ska hjälpa domstolarna att döma i våldtäcktsmål.

Det ryktas om att man till och med vill gå så långt som till att båda parter måste skriva på ett kontrakt innan de får ha sexuellt umgänge. Sedan ska dessa kontrakt skickas till staten för kontroll, hela proceduren kommer att vara klar på bara 8 arbetsdagar. Helt otroligt vad bra! Då kommer det i framtiden inte att bli några somm helst problem att bevisa våldtäckt, det är ju bara att kontrollera om kontraktet är påskrivet och kontrollerat. Busenkelt! 

Seriöst, hur kan skillnaden mellan våldtäckt och inte våldtäckt vara så svår att se. "Jamen, hon ville ju ha sex först" Det behövs alltså en lag som talar om att ett Nej är ett nej, någonting som i alla fall jag fick höra redan på lekis. 




Så hur går det för er två då, har ni kommit någonstanns?"
"Nja, eller alltså jo då. Nu vänar vi bara på att kontraktet ska kontrolleras"
"Åh, nämen så pass alltså, vad rolig för er. Tänk jag visste att ni skulle passa bra ihop"

*Nejmen så tokigt, vem kan ha kommit på en sådan lag? Helt crazy alltså!

Kommentarer

Kommentera genast!:

Namn:
Ge alla mina tillgångar till Åsa?

Tandbortstfärg: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0